Miljöarbete

Sollentuna Ram har ett antal lösningar för att värna om miljön.

A6-ramar och begagnade ramar
A6-ramar för 30:- och begagnade ramar

Gamla ramar. Vi förminskar gärna gamla ramar för att passa konstverk. Ett populärt sätt att få ett konstverk fint och billigt inramat är att köpa en tavla med fin ramlist på loppis och sedan låta oss anpassa ramen till ett nytt innehåll. Naturligtvis lagar vi även ramar, så de håller ihop och ser bra ut.

Glastillskärning. Vi byter naturligtvis trasigt glas på tavlor. Men vi skär även gärna till glas för olika lyktor, vitrinskåp, mm. Vi skär även till spegelglas och kan tillverka speglar med fina ramar.

Gratis passepartouter. Vi har en finfin passepartoutskärare som skär till perfekta passepartouter, men ibland matar vi in fel mått, eller väljer fel papper. Alla av felfria passepartouer med fel mått har vi i en speciell låda, märkt “GRATIS PASSEPARTOUER”. Konstnärer brukar komma förbi och plocka på sig för att sedan måla utifrån passepartoutstorleken.

Gratis papper!
Gratis A6-papper!

A6. Alla slags papper som vi på Sollentuna Ram använder är syrafria. Bakpapp, isolering, passepartout, mm som används för tavelinramning på olika sätt ger ofta rester. Detsamma gäller för ramlister och glas. Sedan vi började har vi undvikit att kasta, utan valt att klippa till alla rester till formatet A6. Storleken A6 är 148mmx105mm och kändes som lagom i förhållande till hur stora resterna blev. Mindre än detta mått kastade vi och större klippte vi ner till A6.
Sedan starten har vi skänkt bort tusentals papper i formatet A6. Av ramlister och glas som känns som för små har vi samtidigt tillverkat ramar som alla kan rama in med och sålt dessa för 30:-.

När det kommer barn till butiken brukar de ofta sitta och hinna måla ett A6-konstverk medan föräldrarna väljer inramningslösning. Sedan kan barnen få med sig en färdiginramad tavla med sig hem.